Rulles blogg

Tänd till!

Elitloppet 2013

Marre struken… väldigt trist såklart coh det gör att första försöket känns ännu svagare än det andra.

Här kommer mina tankar kring försöken:

Försök 1 – 1609 auto

1 Nesta Effe – Roberto Vecchione
Har gått väldigt bra på slutet, kommer få ett passande smyglopp, går till final!

2 Take My Picture – Jody Jamieson
Vet inte så mycket om denna, har sprungit fina tider på andra sidan, men det brukar inte säga så mycket, tror inte men hoppas att den går till final!

3 Timoko – Jos Verbeeck
Stridsvagn som sällan är dålig, trivs fint på korta häcken, kusken Jos V gör sällan någon besviken, går till final.

4 Formula One – Björn Goop

Loppet känns som utskrivet för F.O när Marre blev struken, Goop upp+++ vinner detta försök lätt.
5 Raja Mirchi – Lutfi Kolgjini
Succe eller fiasko, ja så brukar det vara när Ludde kör under Elitlopps helgen, kunnandet för final finns där, men Luddes hästar brukar bli stressade av Solvallas publik, och jag tror att det blir så med Raja, blir nog startgunga, tyvärr!

6 Shaq Is Back – Daniel Redén
Reden har inte startat sedan inbjudan, vad betyder det? Torvald upplägg=spännande. Tror dock att den väger för lätt.

7 Maharajah – Örjan Kihlström-Struken
8 Friction – Stefan Melander
Scarlet Knight sonen som alltid får tuffa lopp precis som sin far, är tuff som få och gynnas enormt av strykningen, tror att den kniper 4:e platsen.

Tips:

1:a Formula One

2:a Timoko

3:a Nesta Effe

4:a Friction

Försök 2 – 1609 auto

1 Arch Madness – Trond Smedshammer
Startkatapult med drömspår,tar ledningen om den vill, men kommer att släppa till Sebbe, Tränarkörd i ett storlopp vad betyder det? Liftar med till finalplats

2 Commander Crowe – Matthieu Abrivard
Titelförsvarare som inte varit bra i år, direkt usel i Oslo, är eran med CC slut? Måste vara 60meter bättre för att gå till final.

3 Sebastian K. – Åke Svanstedt
Förhands favoriten och hästen att slå! Är i sitt livs form och ett bra startspår leder detta försök runt om, Oslagbar?

4 Brad de Veluwe – Tuomas Korvenoja
Finsk kanon som siktat hit, är i bra slag och ganska oöm för position,, går till final!

5 Mack Grace Sm – Roberto Andreghetti
Vet jag inget om, tror nog att den väger för lätt! Ej final

6 Nahar – Robert Bergh
Smällfin senast på topptid, tror den får tufft, men en varning är den värd, då Robban siktat hit, han kan ställa i ordning som få!

7 Panne de Moteur – Örjan Kihlström
Kanonfin senast och en riktigt fin sprinter, haft siktet hit hela tiden, jag tror Örjan löser det svåra startspåret, blir farlig, men vinner knappast försöket.

8 Amaru Boko – Jorma Kontio
Iskallt spår, då den känns bäst med tätkänning, ej final.

Tips:

1:a Sebastian K.

2:a Panne de Moteur

3:a Brad de Veluwe

4:a Arch Madness

Finalen vinner Kung Åke.

 

Nu kör vi

3 nya och 3 platser kvar

Med drygt en vecka kvar så finns det bara tre platser kvar att bråka om, Tore bjöd i onsdags in tre nya hästar:

Raja Mirchi: Luddes glänsare har väl kanske inte visat nåt som gör att man tror att han ska vinna, var dock positiv som 4 i Oslo, efter en passiv och småstrulig resa. Sitter formen på söndag så har han bra chans att ta sig till final! Ludde vill man alltid ha med i Elitloppet, han skapar rubriker både på och utanför banan, känslan är att inbjudan är lite av en PR kupp av Tore. Jag tror inte det blir någon final för Raja!

Panne de monteur: Efter de senaste loppet och att dom hela tiden siktat på Elitloppet, kändes inbjudan lika självklar som välförtjänt. En riktigt bra sprinter som verkar vara i toppform, bör gå till final. Hultman är vass på att ställa i ordning, så Travkompaniet får nog en härlig eftermiddag på valla med troligtvis två hästar i final.

Commander Crowe: Titelförsvarare, egentligen behövs det inte sägas nåt mer, men som den såg ut i Oslo och allt annat strul den varit med om på slutet så finns det många ????????????? Men jag tycker ändå att inbjudan är rätt. Som den såg ut sist går den inte till final, men Souloy är Frankrikes svar på vår Kung Åke,med många rävar bakom öronen, så bli inte förvånad om det är det gamla monstret vi får se på valla på söndag, spännande!

De tre sista platserna tillsätts med största säkerhet i morgon kväll,

Trolig: Amaru Boko

Sen tror jag att Oracle och Mr Picolit får de sista platserna, men om Sanity är tillbaka i form så kanske, men jag tvivlar på att det funkar direkt.

 

 

Marre klar

Sent igår kom drömbeskedet för Solvalla, Hultman har tackat ja med sin kelgris. Marre är naturligtvis hyper intressant, men han kan inte sladda i kön som i Oslo, men får han bara tag i täthästarna så blir han väldigt svår att hålla ifrån sig över upploppet.

10 hästar klar, och jag är rätt säker att vi hittar vinnaren av Elitloppet 2013 bland dessa, övriga kommer vara lite av utfyllnad, hoppas Tore hittar på några riktigt startsnabba hästar med kuskar som gillar att gasa, som kan sätta färg på försöken.

Jag antar att Panne de Moteur också får en plats, vem ska då köra Formula One, Erik eller Jorma?

 

 

Då kör vi igen!

Ja då var det dax igen för denna magiska helg, med 10 dagar kvar till avresa, och 9 hästar klara så börjar tempen stiga rejält.

Allt är bokat och klart för vår del, resa, hotell, men framför allt så har vi lyckats fått plats på första parkett i år, tack vare vår kära vän Per från skåne, TACK!

Vad det gäller startfältet, så ser det bra ut så här långt.

Klara:

Timoko: Fransk kanon som trivs väldigt bra på korta häcken, lite av en rusartyp som med ett bra spår, har bra chans att ta sig till final.

Shaq is Back: Här har Reden en bra sprinter, som var lysande i sitt sista lopp och förtjänar en biljett, bör nog få spår 1 om den ska ha någon chans att ta sig vidare.

Nesta Effe: Italiensk gäst som gör det bra i varje lopp, var jättebra som tvåa i Oslo igår, går till final och kan bli en obehaglig överraskning för många, SE UPP!

Mack Grace SM: En till Italienare som jag inte vet mycket om, har gått bra i Italien men väger nog för lätt, ej final.

Brad de Valuwe: Finskt monster, som krossade allt motstånd i sprintermästaren förra året, i år har han dock fått stryk av Nesta Effe två ggr, men avslutade ruggigt senast. Har siktat på Elitloppet hela tiden, går till Final och blir farlig där.

Arch Madness: Tredje gången gillt, ja kanske om dom verkligen kör för vinst denna gång. Struken inför Oslo igår, vilket naturligtvis inte var bra, kommer nog köras på chans i försöket, om det löser sig, blir det nog full gas i finalen, med svensk kusk kan det gå, men om dom sätter upp en amerikan rankas han ner.

Formula One: Smällfin i sin comeback, 10,4 med krafter kvar. Glasbit= 2 Heat ? Är nog i sitt livs form, går till final om den håller ihop. Hur tas tränare Rejio imot av Solvallas publik?

Take My Picture: Kanadensisk gäst som jag inte så mycket  om,har mött dom bästa där borta och sprungit jämt med dom utan att glänsa,tror inte den har någon chans!

Sebastian K: Hade lekstuga i Oslo igår, ser fullkomligt lysande ut. Jag tror att Svanens kanon har en jättechans, blir förhandsfavorit. Mitt vinnartips i år igen.

Även Maharajah är inbjuden, men Hultman har ej svarat än, ruggig i Olympiatravet, och gick ok i Oslo i går efter ett struligt lopp, hoppas hela sveriges kelgris kommer till start.

De sista inbjudningarna kommer i veckan.

Heta:

Panne de Monteur

Mr Picolit

Oracle

Sanity

Iskalla:

Commander Crowe: Inte bra i går, men titelförsvarare

Friction: Buskörd varje gång, kanske visar på onsdag att jag har fel.

Härlig trav vecka framför oss med 2st V75 och lottning på söndag.

 

Sen vill jag även påpeka att jag för andra året i rad blir sist i Team Värdo, mina dagar i laget är nog räknade….

 

 

I morgon åker vi…

ja nu är det kusligt nära! Som vanligt är känslorna på utsidan av kroppen och förväntningarna skyhöga, men till skillnad från många andra storhelger tex midsommar, nyår mm så infrias alltid förväntningarna!

Sedan i söndags har tankarna nästan oavbrutet gått till helgens bravader, precis som vanligt och som det ska! Tur inte alla veckor på jobbet är så här, då skulle man nog vara arbetslös….

Den magiska känslan som infinner sig denna helg, går inte att beskrivas och kan bara upplevas på plats!

Nu återstår bara att packa väskan och försöka sova någon timme i natt, brukar vara svårt, känner mig som ett barn dagen före julafton!

Vad det gäller vinnaren av Elitloppet så står jag fast vid Sebastian K än… även om det otroligt opptimistiska tongångarna från Frankrike angående Rapide Lebell ororar en aning….

V75 på lördag kommer som vanligt bli en historia för sig, med de livliga disskusionerna kring bordet om spikar, lås och heltäckta lopp, men det blir nog som vanligt ett dyrt men dåligt system, eller vänder det i år…. Ny tillskotterna vid bordet, Kusinerna Näsman kanske kan röra om i grytan!

Någon stenklar kan jag inte ropa ut, men jag har en känsla att Swedishman i Harper Hanovers lopp kommer runda detta fält, får lite känsla av Flambeau des Pins, och ingen har väl glömt den….

ELITLOPPET…..

Klappat och klart!

Nu är allt klart, allt är bokat och alla startlistor är släppta, så nu blir det att grotta ner sig rejält i alla lopp för att förhoppningsvis hitta någon vinnare!

Huvudnummret är så klart mest intressant rent sportsligt, även om det i år känns som att startfältet är väldigt ojämt, tyvärr är det väl så att 3-4st är ren utfyllnad, efter min första koll så har jag rankat så här:

Heat 1

1 Windsong Geant: Startkanon som troligen sitter i front, men borde nog släppa om den skall gå till Final

2 Oracle: Formstark, men väger nog för lätt, åker ut i försöket

3 Cabbalion: Stark som få men hopplöst osäker, kommer hoppa bort sina chanser

4 Sanity: Är i absolut toppform, kommer gå till final, slutar etta eller tvåa i försöket

5 Sebastian K: Vindsnabb, som bara missar final om han fastnar eller om Ludde får hybris och hamnar utvändigt ledaren, går till Final

6 Rapide Lebel: Är Elitloppets bästa häst, men såg inte bra ut senast, men det är nog åtgärdat, vinner nog detta försök!

7 Brioni: Toppformen sitter där på söndag, men får nog slåss om sista final platsen med nr 1,8!

8 Yarrah Boko: Otroligt jämn i sina prestationer, men bortlottad, behöver tur för att gå till final!

Till Final:

Rapide lebel

Sanity

Sebastian K

Brioni

Haet 2

1 Commander Crowe: Spets och slut, vinner detta försök bekvämt!

2 Oreccchietti: Rygg på CC , går till final lätt!

3 Classic Grand Cru: Väger för lätt och går inte till Final

4 Oynnax: Har floppat förr på valla, blir nog samma visa igen!

5 Beanie MM: Hedershäst som gör det bra varje gång, med tur liftar han med till final!

6 Iceland: Verkar vara i bättre form än någosin, går till Final!

7 Arch Madness: Såg smällfin ut i Oslo, och med super kusken Brian Sears så blir det nog final, men har fått ett tufft spår!

8 Dileva Käll: Förmodligen Elitloppets sämsta häst, med orutinerad kusk, från spår 8, blir nog inte mer än en rolig upplevelse att få vara med för kretsen runt den hästen! Enligt mig borde den inte vara med alls!

Till Final:

Commander Crowe

Oreccchietti

Iceland

Arch Madness

Slutsats, första heatet kommer det nog gå undan rejält då det är flera som gärna synar dödens på nr 1 plus att det finns några riktiga spurtkanoner med!

Andra så känns loppet mer låst och det känns som att Martens bakom Commander Crowe kommer bestämma farten på detta lopp!

Min vinnare i dagsläget är Sebastian K som kommer spurta ner dom, men kommer säkert ändra mig under veckan….

 

En bort och tre nya in!

Med en vecka kvar så är det 14 hästar klara, i veckan har Timoko som väntat fått lämna återbud, och nästan lika väntat var det att Brioni skulle få en plats, och trots att han inte visat den rätta elitlopps formen än så känns det helt rätt att han får chansen att försvara sin seger från i fjol, upplägget med spår 8 på Gävle är identiskt från ifjol, och det är väl ingen vild gissning att Jocke sitter still till ca 3oo kvar och sen ger full anfallsorder för att blåsa ur, förmodligen kör han för sent för att vinna loppet men det bryr de sig nog inte om, luktar prepare!

Andra inbjudan har gått till Luddes Raja Mirci, denna supertalang är i sina ljusa stunder enormt bra, men vilken sida visar den upp nästa helg, relativt små chanser att vinna! Min känsla är att det är en glänsar typ som trivs som bäst när han får springa topptider tio meter framför fältet, men det kommer väl inte hända nästa helg, ELLER?

Den tredje har även den gått till Luddes stall, nämlingen Sebastian K och den kan verkligen flytta på sig, är nog en av trav världens speedigaste hästar! Kommer gå till final, men tyvärr är det nog så, att om den ska någon chans att vinna finalen så måste nog Luddes båda hästar gå till final, och att Ludde väljer bort Sebastian och sätter upp Erik A, om så blir fallet blir det nog mitt vinnarspel i finalen!

Dagens V75:

Spiken:Inhibited

Rolig spik: Bongsbofax

Kantbollen: Dileva Käll  ( Kuskförstärkt+Toppform)

Nu är det väldigt nära

Oslo Grand Prix

I går visade 6 st klara Elitlopps hästar upp sig i Oslo GP, med blandat resultat! Vinnaren Commander Crowe var smällfin och framstår mer o mer som hästen att slå, trean Arch Madness såg fin ut som fastlåst bakom CC , blir farlig, fyran Yarrah Boko kämpade tappert, men borde nog varit närmare för att få bra betyg! Tyvärr så floppade Beanie MM, och Windsong Geant, den senare skyllde på dåligt fäste… men värst var det nog med Timoko som var otroligt blek och såg inte alls bra ut, tveksamt om den kommer till start! Tvåa i mål var Goop med Quarcio Du Chene som var riktigt bra, men Goop har sagt nej till Elitloppet tidigare, hoppas att gårdagens prestation får honom att ändra sig!

Häftigast för dagen var ändå Xquiste Chocolate med Frode Hamre som såg ut som en riktig flygmaskin, förhoppningsvis får vi se den under söndagen i 3:årings eliten!

Min V75:a blev det 6 rätt på med monsterutdelningen 24kr, men ändå ett steg framåt….

11 dagar kvar till avresa!

Ny chans idag!

Gårdagen bjöd inte på några glädjeämnen precis, mitt V75 sytem var återigen av det sämre slagen, 4 rätt gör ingen glad…  Ingen topp prestation av någon av de fyrbenta, tyvärr var Rakas inte alls bra , vilket jag varnade för men det är synd för Elitloppets del! Men sämst av allt är att Svanen drog på sig en avstängning över Elitlopps helgen, vilket är skit då han kommer att ha otroligt många hästar till start! Förmodligen kommer han köra 2 lopp under helgen, för jag tror nämligen att hans chanser att få  med Whising stone ökade kraftigt när han blev avstängd, för det är det enda lopp han får köra trots avstängningen, och jag tror den har en bra chans att ta sig till final och med rätt resa i finalen….

Att göra ett system idag var otroligt svårt, då man nästan inte känner till hästarna, men kanske har man turen på sin sida…. fast troligtvis inte!

Dagen system:

Avd1: 1,9,10,13

Avd2: 1,2,6,9

Avd3: 1,3,12

Avd4:4

Avd5: 3

Avd6: 2,3,4,5,6

Avd7: 1,8